Anti puistjes ; Tips

DSCF2167

Als je in de puberteit zit heb je natuurlijk ook last van puistjes en mee eters. Verschrikkelijk vind ik dat! Daarom probeer ik mijn huid goed te verzorgen en 100% puistvrij te zijn.

Puistjes krijg je meestal door een vette huid. Om dat te voorkomen is diepe reiniging om de poriën te zuiveren nodig, en een effectieve behandeling om  de talgproductie te reguleren en bacteriën te bestrijden. Dat kan heel goed met de producten van Garnier die je hierboven ziet. Je had misschien al gezien dat alle tekst die erop staat in het Duits is, dat komt omdat ik de producten daar ook heb gekocht. De prijzen tussen Duitsland en Nederlan zijn heel verschillend (Duitsland is goedkopen) Ik heb geluk dat ik 15 min. van de grens vandaan woon, zo kan ik snel nog even langs de DM om alles goedkoper te krijgen.

Zo vervelend dat het Duits is, maar ik zal beginnen met het product wat je hierboven op de afbeelding  ziet.          Ik kan eigenlijk niets anders dan positief hierover zijn, wat een fijn product! Het belooft dat de puistjes weggaan maar daarnaast wordt je huid ook matter en glanst het niet meer zo, waarschijnlijk ook omdat het product ervoor zorgt dat de huid minder vet wordt. Je mag het anti-puistjes gezichtswater dagelijks gebruiken. Ook zit er zink in. Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol om huid, haar en nagels gezond te houden. Ook bij de opbouw en afbraak van koolhydraten is zink betrokken. Nou dat klinkt al goed, helaas zit er een heel klein minpuntje aan. De eerste keer dat ik het opdeed brandde het een beetje rond mijn neus omdat het daar een wat droger gebied is, mijn huid was daar ook was geïrriteerd. Je moet dus oppassen als je huid droog is want er zit alcohol in en van alcohol wordt je huid alleen maar droger. In iedergeval helpt het bij mij wel en zie ik duidelijk verschil tussen nu en een paar maanden geleden, ik combineer het wel met de andere producten dus ik weet niet hoe het werkt als individu.

Dit is een beetje een vage afbeelding maar een betere kon ik echt niet vinden, sorry! Dit is volgensmij geen anti-puistjes product, maar ik gebruik het altijd als laatst van my daily routine. Het helpt ook bij het bestrijden van een vette huid, maar verzorgt de huid wel. Je hoeft maar een heel klein beetje op te doen en je hebt al genoeg voor je hele gezicht. Ik heb vaak genoeg gezeten met een hele klodder over die ik door de gootsteen moest spoelen (zonde). In dit product zit ook weer zink (hierboven staat een korte uitleg erover). Ook zit er eucalyptus in, daardoor ruikt het heel fris. Ik googelde het even en het werkt blijkbaar ook tegen verkoudheid etc. heeft er niet echt mee te maken maar het is altijd wel mooi meegenomen. Ik doe het altijd ’s avonds op, ’s ochtends gebruik ik alleen het anti-puistjes gezichtwater wat ik als eerste heb beschreven. Ik vind dit ook een heel fijn product, gewoon voor de verzorging van je huid.

Dit is een 3 in 1 product, reiniging, scrub en een maskertje. Het vrij agressief, hierdoor gebruik ik het 1 a 2 keer per week. Op de achterkant staat dat je de reiniging dagelijks mag geruiken, de scrub ook maar het masker 2 of 3 keer per week. Meestal scrub ik mijn huid er eerst mee en laat ik het daarna 2/3 min erop zitten als masker. Mijn huid voelt erna wel heel erg zacht maar soms scrub ik iets te hard en heb ik wat rode vlekken op mijn huid. Gelukkig verkoelt het product wat ik als 2de heb omschreven mijn huid en valt het daarna wel mee. Ik vind dit een fijn anti-puisten middel want ik heb echt het gevoel alsof het helpt. Zeker in combinatie met het reinigingswater. Ik zie nu dat hier ook weer zink in zit en eucalyptus, dat zit trouwens ook in het eerste product. Het jammere vind ik wel dat er overal alcohol in zit, doordat alcohol zo snel verdampt, kan het je huid uitdrogen. In de puberteit heb je meestal een vette huid dus het valt wel mee maar als je geen last hebt van een vette huid zou ik oppassen met deze producten.

En als laatste de puistjes aanstipper. Het is de bedoeling dat als je een puistje hebt je die met deze stift aan stipt en dan droogt die uit. Als ik eerlijk ben heb ik dit product maar 3 of 4 keer gebruikt. Ik wist  niet precies wanneer ik het op moest smeren en ik had niet echt een idee dat het hielp. Er komt een doorzichtig laagje op je huid maar ik krabde dat er al weer af voordat het echt had geholpen. Ook brandt het een beetje op de huid omdat er acohol inzit, er staat ook op dat je dit doorzichtig smeerseltje alleen op de puist zelf mag gebruiken omdat het niet goed is voor de huid. Dit product is voor mij niet nodig maar misschien helpt het wel bij jullie.

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geholpen.

Wat gebruik jij tegen puistjes?

Veel kusjes,

Kiki

Advertenties

Een gedachte over “Anti puistjes ; Tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s